Aktiviteten

Vi er et levende plejecenter og har dagligt forskellige aktivitetstilbud som benyttes af både hjemmeboende borgere og beboere på plejecenteret.

 

Hverdagen i Aktiviteten er meget alsidig. Som bruger af Aktiviteten er du medbestemmende i de aktiviter der foregår, og vi er aldrig bange for at være impulsive.

 

Vi laver bl.a. gymnastik, synger, taler om livet og arrangere større og mindre arrangementer, både i og uden for huset.  Vi kan også have besøg af foredragsholdere og musikalske kunstner.

 

Skoler og børnehaver

Aktiviteten samarbejder med Charlotteskolen og børnehaverne Solhøj og Stenbuen.  

 

 

Baldersbo-355

 

 

Børnene og de ældre har stor glæde af hinanden og vi er meget glade for samarbejdet. Aktiviteterne kan være fælles sang eller en omgang ”slå katten af tønden” til fastelavn. Skolens børn læser f. eks. højt for de ældre. Børnene får samtidig et indblik i hvordan det er, at være ældre og hvordan det er, at bo på et plejecenter.

 

Hedehusene Kirke 

Vi har også et spændende samarbejde med kirken i Hedehusene. Den sidste torsdag i måneden, kommer præsten fra Ansgar Kirken i Hedehusene og holder gudstjeneste på Baldersbo.

 

Ca. 4 gange om året går vi i samlet flok, til gudstjeneste i kirken. Kirken er efterfølgende vært ved en kop kaffe med kage til.

 

Vi deltager også i andre af kirkens arrangementer. F. eks. er der musik i kirken en gang om måneden. Læs mere om kirkens aktiviteter på deres hjemmeside: http://www.hedehusenekirke.dk/kalender/arrangementer/

 

Årets aktiviteter 

 

Et typisk år kan se således ud:

 

Januar 

Holder vi Nytårskur, for beboere, pårørende og frivillige. Vi servere kransekage og et glas vin og ønsker hinanden godt nytår.

 

Februar

Byder på Fastelavn med børnehaven. Vi spiser fastelavnsboller og slår katten af tønden.

 

Marts 

Holder vi påskefrokost på afdelingerne.

 

April

Fejrer vi dronningens fødselsdag, med flag og lagkage.

 

Maj

Går turen til Møllebækkens Købmandsgård i Karlslunde. Her er der mulighed for, at handle i den gamle købmandsbutik og spise gammeldags isvafler.

 

Den 15. maj fejrer vi husets fødselsdag med flag og lagkage.

 

Juni 

Biver der afholdt OL for beboerne på Sengeløse plejecenter. Efter anstrengelserne bliver der serveret mad og drikkevare.

 

I juni sender vi også invitationer ud til vores sommerfest for beboere, pårørende og frivillige.

 

Juli

Holder vi sommerferie, men Aktiviteter er dog stadig åben og hvis vejret er med os, kan det blive til en køretur ud i det blå.

 

August

Pakker vi en madkurv og tager en tur til Zoologisk Have.

 

September

Er der hyggeaften for pårørende og frivillige, hvor vi bl. a. ser billeder.

 

Oktober

Holder vi naturligvis Oktoberfest. Der serveres øl og Bratwurst, selvfølgelig med musik og dans til.

 

November

Får vi besøg af Odd Fellow, til en eftermiddag med sang og musik.

 

December 

Holder vi traditionel gammeldags julefrokost på alle afdelingerne. Samme måned kommer børnehaven og jule hygger. Vi skal klippe, klistre og spise æbleskiver.

 

Frivillige

Ud over de planlagt aktiviteter, har Baldersbo også et rigtig godt samarbejde med Ældre Sagen. Vi gør brug af Ældre Sagens besøgsven ordning. Der er f. eks. i øjeblikket (marts 2013) tilknyttet 13 frivillige som besøgs- eller gå-tur ven eller andet arbejde til gavn for Baldersbos beboere. Ældre Sagens frivillige er blevet et stort aktiv for huset.

  

Alt sammen er med til at skabe liv og livsglæde i en spændende tredje alder.


Udskrift fra: inst.htk.dk - 18. december 2017, kl. 23:18.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Artiklens placering: http://baldersboplejecenter.htk.dk/Vores_hverdag/Aktiviteten.aspx