Skip til hoved indholdet

Boligerne

Her finder du beskrivelse af de forskellige boliger og praktiske informationer om indflytning, mad, rengøring og meget mere.

Baldersbo Plejehjem ligger i Høje Taastrup Kommune og er en del af Sundheds- og Omsorgscentret tilbud til ældre.

Baldersbo ligger i Hedehusene tæt ved Roskildevej. Der er ikke langt til indkøbsmuligheder og offentlig transport, og der er masser af grønne arealer rundt om.

Baldersbo har 66 boliger: 36 plejeboliger og 27 boliger til demente samt 3 aflastningspladser. 

Plejehjemmet huser også 10 plejepladser, som er placeret i stueetagen i blok A, som er et leve/bo-sted for yngre fysisk handicappede, de 10 pladser er en satellitenhed fra Taxhuset.

Om boligerne

Boligerne er fordelt i 3 bygninger, som hænger sammen. I huset er der mange gode rum til fællesfaciliteter.

Alle boligerne har bad, toilet, tekøkken, køle- fryseskab, køkkenskabe, klædeskabe, stik til radio/tv og telefon, og hver enkelt bolig har enten altan eller terrasse.

Baldersbo består i dag af 6 afdelinger.

  • Engen: 10 almene boliger
  • Heden: 10 almene boliger
  • Marken: 8 almene boliger
  • Lunden: 8 almene boliger
  • Valmuen: 8 almene boliger
  • Oasen: 19 demenspladser

Lagunen/Taxhuset har 10 plejeboliger for yngre fysisk handicappede.  

Se nogle eksempler i fanen plantegninger.

Baldersbo Plejehjem har 3 aflastningspladser, der tildeles gennem kommunens visitationsenhed i Sundheds- og Omsorgscentret på rådhuset.

Har du behov for en aflastningsplads i kortere eller længere tid, så kontakt visitationsenheden på telefonnummer 43 59 17 71 eller via mail på visitationsenheden@htk.dk

Vaskeordning

Det er også muligt at tilmelde sig til vaskeordning gennem De Danske Dampvaskerier og få afhentet dit private tøj til vask 1 gang ugentligt (fredag). Kontakt plejehjemmet for prisen.

Ønsker du at tilmelde dig vaskeordning, skal du tilsvarende kontakte personalet på afdelingen.

Lejlighederne er med terrasse.

Målet på tegningen er vejledende og kan variere fra lejlighed til lejlighed med normale byggetolerancer. Man bør altid foretage en opmåling i den tilbudte lejlighed, hvis der er tvivl om, hvorvidt der er plads til møblerne.

Den tilbudte lejlighed kan være spejlvendt.

Lejlighed i blok A

Illustration af lejlighed

Lejlighed i blok B

Illustration af lejlighed 

Lejlighed i blok C

Illustration af lejlighed

Inden indflytning

Inden indflytning er du velkommen til at komme på besøg på Baldersbo Plejehjem, og du er velkommen til at tage pårørende med. Hvis du ikke har mulighed for at besøge Baldersbo Plejehjem, kan du få besøg af personalet. Ved besøget taler vi om alle de praktiske oplysninger, der er i forbindelse med flytningen. 

Flyttemeddelelse

Du skal selv sørge for at meddele flytning til bank, folkeregister, sygesikringskontor, postkontor, avisabonnement, belysningsvæsen, telefonselskab, mobilselskab, diverse foreninger og klubber, licenskontoret m.m. Husk at skrive bolignummer på.

Mulighed for fast læge

Du har mulighed for at vælge Læge Bo Gerdes, der er tilknyttet Baldersbo Plejehjem som fast læge. Dette gøres ved at vælge lægeskift via Borger.dk med dit Nemid eller ved at kontakte kommunens Borgerservice.

Læge Bo Gerdes kommer fast en gang ugentligt på Baldersbo Plejehjem. Ønsker du at konsultere Bo, når han er på plejehjemmet, skal du kontakte personalet, der vil koordinere det med lægen.

Pension

Du får din pension udbetalt på din konto, som du plejer.

Det du huske at tage med

Du skal medbringe møbler, seng og andre personlig ejendele. Du skal selv møblere og indrette boligen. Hvis du har hjælpemidler fra kommunen, skal du medbringe det til din nye bolig på plejehjemmet.

Husk også sygesikring og evt. testamente.

Vi anbefaler, at du selv medbringer sengelinned og håndklæder.

Toiletartikler

Du skal selv sørge for toiletartikler, hvis du ikke har valgt det i servicepakken.

Rengøringsartikler

Du skal selv medbringe gulvskraber med teleskopskaft og vasketøjskurv.

Vedligeholdelse af bygninger m.m.

Rent praktisk er det boligselskabet KAB, som administrerer Baldersbo Plejehjemmets bygninger.

KAB står for al vedligeholdelse omkring boligerne, fællearealerne og alt det tekniske som vand, varme m.m. Dog skal beboerne på plejehjemmet selv holde deres terrasse.

Det er også KAB, som varetager indflytningsrapport, udflytningsrapport og står for opkrævning af husleje.

Ejendomsmester

KAB har en ejendomsmester, som er tilknyttet Baldersbo Plejehjem. KABs hovedkontor ligger på Vester Voldgade 17, 1552 København V, telefon 33 63 10 00.

Hvis du ønsker at flytte fra Baldersbo Plejehjem, skal du henvende dig til KAB, Vester Voldgade 17, 1552 København V, Telefon 33 63 10 00.

Ved dødsfald

De pårørende aftaler med bedemanden, hvordan afdøde skal herfra og fortæller plejehjemmets personale om aftalen.

Senest to uger efter dødsfaldet skal indboet være hentet. I den forbindelse skal de pårørende underskrive en erklæring, hvor de bliver gjort bekendt med, at de ikke må disponere over boet, før skifteretten har talt. Erklæringen udleveres på vores kontor.

KAB sender den underskrevne erklæring til skifteretten. Eventuelle kontanter, smykker og bankbøger skrives på rydningserklæringen og udleveres til pårørende.

I forbindelse med dødsfald tilhører medicinen boet. Vi opfordrer pårørende til at aflevere medicinen på apoteket til videre destruktion. Hvis de pårørende ikke skaffer medicinen af vejen, gør personalet det.

Praktisk information

Du kan få en besøgsven gennem de frivillige organisationer Dansk Røde Kors eller Ældresagen.

Besøgsvennerne kan udover selskab være ledsagere til arrangementer, småindkøb, højtlæsning m.m.

Personalet på Baldersbo hjælper gerne med at skabe kontakten.

Du kan beholde din egen fodterapeut.

Du kan beholde din egen frisør eller vælge at kontakte en mobilfrisør, som kan komme på Baldersbo og ordne dit hår.

Du kan beholde din egen læge eller vælge den fast-tilknyttede læge til plejehjemmet. På Baldersbo er det Bo Gerdes, der er fast læge. 

Læs mere under Indflytning

Maden til beboerne modtages fra køkkenet på Henriksdal Plejehjem, hvor der i køkkenet er ansat kostfagligt personale. Køkkenet på Baldersbo Plejehjem sørger for anretning af maden m.m.

Menuplan

Køkkenet udarbejder en kostplan for en måned af gangen. Du kan se madplanen på Henriksdals Plejehjems hjemmeside.

Hvis du skulle have brug for kostvejledning, især omkring diæter vil køkkenet være behjælpelig.

Bestilling af måltider

Du kan bestille alle måltider og drikkevarer i køkkenet. Du kan også bestille gæstemåltider. Gæstemåltider bestilles før kl. 12.00 senest 2 dage før.

Du kan bestille kaffebord med brød til fødselsdagsarrangementer m.m. Bestilling skal ske en uge før.

Til alle højtider bestræber køkkenet sig på at lave traktementer på en sådan måde, at det for hver enkelt borger virker så hjemligt og hyggeligt som muligt. Ved disse lejligheder er pårørende altid velkomne, blot mod forudbestilling efter aftale med køkkenet.

Afbestilling af måltider

Hvis du skal afbestille et måltid, skal du gøre det i køkkenet senest kl. 12.00 dagen før. Hvis du ikke gør det, kan du ikke opnå refusion for de måltider, du ikke har fået.

Bemærk, at du ikke får refusion, før du har været fraværende i mere end 5 hele dage. Måltider du er fraværende til skal dog stadig afmeldes i køkkenet.

Hvis du får medicin fra apoteket, vil det blive leveret til Baldersbo.

Medicin bliver som udgangspunkt pakket i doser. Ellers skal du selv hente din medicin på apoteket.

Du skal selv betale din medicin, men du kan stadig søge offentlige tilskud efter gældende regler.

Der er små aflåste medicinskabe i alle boligerne.

Plejepersonalet hjælper med de ydelser, som du er visiteret til via kvalitetsstandarderne på samme måde, som hvis du havde hjemmehjælp.

Plejen/omsorgen tager udgangspunkt i en rehabiliterende tilgang, hvilket vil sige, at du motiveres til at klare det, som du selv kan. I samarbejde med kontaktpersonerne får du hjælp til det, du ikke selv kan klare.

Personalet og beboerne imellem bruger du-formen, medmindre andet bliver aftalt.

Vi vil altid banke på, inden vi går ind i din bolig, og vi har nøgle til din bolig, som kan bruges i nødstilfælde.

Information

Der er informationsmapper og opslagstavler på fællesarealerne. 

Post

Baldersbo modtager post en gang dagligt, sidst på formiddagen. Posten bliver lagt i postkassen ved indgangen til boligerne.

Husk at få bolignr. og navn på eventuelle abonnementer mv.

På Baldersbo holder vi gudstjeneste en gang om måneden med Baldersbos tilknyttede præster.

Udover gudstjenesten er der mulighed for individuelle samtaler.

Rengøring

Din bolig bliver gjort ren en gang om ugen. Dine vinduer bliver pudset jævnligt. Prisen for dette er indregnet i din husleje.

Tøjvask

Du har mulighed for at benytte De Danske Dampvaskerier (DFD) til vask af privat tøj. Alternativt må de pårørende gerne stå for tøjvask.

Hvis du vælger DFD, skal du sikre dig, at du har rigeligt tøj til 14 dage, da der hentes tøj 1 gang om ugen, som leveres tilbage ugen efter. Der vaskes kun ved 40° og 90°.

Du kan beholde egen tandlæge.

Omsorgstandpleje

Tillbud til beboere som pga. nedsat førlighed, fysisk eller psykisk handicap ikke kan benytte alm. tandplejebesøg. Omsorgstandplejen kommer til Baldersbo.

Hvis du ønsker Omsorgstandplejen, bestilles det på blanketten ”Aftale om køb af serviceydelser”., som fås på plejehjemmet. Prisen fremgår af samme blanket.

Af sikkerhedsmæssige årsager tilrådes det, at du ikke har mere end 400 kr. liggende i din pung.

Vi opfordrer til, at du investerer i en aflåst boks, til opbevaring af værdier, hvis en sådan ikke allerede forefindes i boligen.

Du kan tale med din sagsbehandler om bl.a. boligtilskud m.m. Vi anbefaler, at det er de pårørende, der hjælper med økonomien.

Har du ingen pårørende og har brug for hjælp til den daglige økonomi, kan du lave en skriftlig administrationsaftale med personalet. Du kan søge om en økonomisk værge via statsamtet. Det kan din sagsbehandler eller personalet også hjælpe med.

Se takster for service for ældre på kommunens hjemmeside

Læs om boligstøtte på kommunens hjemmeside

Pension

Pensionister på plejehjemmet får udbetalt hele deres pension i lighed med pensionister i eget hjem. Pensionen indsættes som hidtil på din konto.

Rehabilitering

Formålet med rehabilitering er overordnet at sikre borgere med tabte færdigheder den maksimale livskvalitet.

Borgeren selv er omdrejningspunktet i en helhedsorienteret indsats, der skal hjælpe den enkelte til at genvinde og bibeholde den bedst mulige funktionsevne.

Derfor tilbydes alle beboere træning og deltagelse i forskellige aktiviteter, der understøtter og vedligeholder eksisterende færdigheder.

Dekorativ

Find mere information om:

Visition og ventelister

På Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside kan du finde information om, hvordan du søger en plejebolig og læse mere om ventelister.

Økonomi og takster

En plejebolig er en lejebolig, og derfor betaler du husleje ligesom i enhver anden lejebolig. Der er mulighed for tilkøb af forskellige ydelser.

Tilsyn

Der bliver hvert år ført tilsyn med plejehjemmene, som udarbejdes af Styrelsen for Patientsikkerhed og Høje-Taastrup Kommune.

Charlotteager 7

2640 Hedehusene

EAN nummer 5790000221813